ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


Blue333 

50

Якісну юридичну освіту можна отримати в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини

 Освітній програмі за спеціальністю 081«Право» початкового рівня освіти (молодший бакалавр)  було надано акредитацію від Національного агентства забезпечення якості вищої освіти. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні 18 травня 2021 р., протокол № 8 (51).  Про особливості освітньої програми, а також завдання, що були вирішені на шляху її впровадження розповідає гарант освітньої програми, кандидат юридичних наук, доцент кафедри соціальних і правових дисциплін – Вадим Олександрович Цимбал.

2901 min

 Освітньо-професійну програму «Право» було відкрито у 2019 році з метою підготовки кваліфікованих фахівців правничої галузі, що мають лідерські та належні морально-етичні якості, є конкурентоздатними на ринку праці, ефективно здійснюють взаємодію у професійному, корпоративному та громадянському середовищі, а також мають можливість для подальшого навчання на першому рівні вищої освіти за обраною спеціальністю. 

 Не зважаючи на несприятливі обставини глобального характеру (пандемія COVID-19, внаслідок якої навчання з ІІ семестру було переведено в онлайн), відсутність державної концепції розвитку правничої освіти та галузевого стандарту для рівня молодшого бакалавра, групою розробників було забезпечено належну якість програми, та отримано акредитацію від Національного агентства забезпечення якості вищої освіти що надає студентам можливість здобути диплом державного зразка, який не відрізняється від аналогічних дипломів провідних правничих шкіл. Варто зазначити, що дана освітня програма однією з перших в Україні пройшла акредитацію за новими вимогами.

2902

 Особливість освітньої програми «Право» в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини полягає в поєднанні універсального дизайну освітніх компонентів програми з освітньою екосистемою, до якої увійшли Центр громадянської освіти УДПУ, який діє у партнерстві з ГО Фундація Генезис, а також Уманський регіональний осередок Асоціація українських правників. Ця система має на меті надихати, направляти та залучати студентів за допомогою менторства та створення соціальних зв’язків, які будуть підтримуватися після закінчення навчання за програмою, сприятимуть подальшому навчанню протягом життя, професійній соціалізації та кар’єрному розвитку випускників програми. Акцентом програми є збалансований розвиток професійних (hard skills) та надпрофесійних навиків (soft skills), що відповідає вимогам ринку праці, забезпечує можливість навчання за індивідуальною освітньою траєкторією, поглиблення знань та здатність до навчання протягом життя.

 Невід’ємною характеристикою ОП «Право» є її орієнтованість на максимальний розвиток талантів здобувачів освіти, реалізація академічної свободи та студентоцентрованого підходу до навчання, а також відповідність вимогам сучасного ринку праці. Залучення здобувачів освіти, а також представників широкого спектру галузей правничої науки та практики до участі у розробленні програми є пріоритетом в частині формулювання цілей та програмних результатів навчання, формування логіко-структурної схеми навчального плану та змісту освітніх компонентів. Відтак, усі зацікавлені сторони запрошуються до перегляду освітньої програми 081 «Право» початкового рівня освіти (молодший бакалавр), проект якої доступний на сайті факультету за посиланням, всі надані пропозиції розглянутим та будуть враховані з метою забезпечення найвищих стандартів якості освіти на програмі.

  З повагою,

  Гарант ОП «Право»

  Вадим Цимбал

2903