ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


viber 2023 11 20 17 24 20 361 1 

50

It is necessary to travel. It is not necessary to live

   З нагоди святкування Дня захисника Вітчизни та Покрови Пресвятої Богородиці 14 жовтня студенти історичного факультету під керівництвом заступника декана з виховної роботи Анни Шауренко здійснили подорож до міста Переяслав-Хмельницький. Тут вони відвідали музей культури і побуту Середньої Наддніпрянщини та поринули в атмосферу далекого минулого, відкривши для себе українське село з часів пізнього палеоліту до початку ХХ ст.

9
 2
  
3
 
   Національний історико-етнографічний заповідник «Переяслав» – перший в Україні музей просто неба, який було засновано у 1979 році. Раніше подібний музей створили у Швеції 1891 року. Для цього використали стокгольмський маєток Артура Халезіуса «Skansen». Назва маєтку стала синонімом етнографічного комплексу або музею просто неба. Тому Переяславський музей, розташований за містом на Татарській горі, інколи називають скансеном.
 
5
 
4
 
6

    У заповіднику створено експозиції дванадцяти тематичних музеїв, які більш поглиблено розкривають окремі теми з історії народного побуту, традицій, звичаїв та обрядів, народної творчості, землеробства, хлібопекарства, народного транспорту, розвитку науки та техніки.
 
7
 
8

   За час, проведений у Переяслав-Хмельницькому, студенти отримали масу позитивних емоцій, духовно збагатили свій внутрішній світ, зробили пам’ятні фото і щасливі повернулися до дому.


It is necessary to travel. It is not necessary to live
Вільям Барроу