ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


viber 2023 11 20 17 24 20 361 1 

50

ІІІ КОНГРЕС СОЦІОЛОГІЧНОЇ АСОЦІАЦІЇ УКРАЇНИ У ХАРКОВІ

  12-13 жовтня 2017 р. у Харківському національному університеті імені В. Н. Каразіна відбувся ІІІ Конгрес Соціологічної асоціації України «Нові нерівності – нові конфлікти: шляхи подолання» (http://www.sau.kiev.ua/), у якому взяла участь співробітник лабораторії «Соціовимір» історичного факультету Росляк Вікторія Валеріївна.

   Метою Конгресу було визначення можливих шляхів подолання соціальної напруженості, що викликана поглибленням соціальної нерівності в нашій країні, появою її нових форм, що виявляються у нерівному доступі українців до таких соціальних ресурсів, як якісна середня та вища освіта, зайнятість, гідна оплата праці та пенсійне забезпечення, якісні медичні та рекреативні послуги, власний бізнес, політична участь, влада, Інтернет-ресурси, культурні ресурси, зокрема мовні компетенції тощо.

   Вікторія Валеріївна ознайомилася з методами збору кількісної соціологічної інформації в сучасному світі на одному із «круглих столів» Конгресу соціологів.
 
15
 
  На фото учасники з Уманських вузів – доктор соціологічних наук Шатохін Анатолій Миколайович, викладач УНУС, і співробітник лабораторії «Соціовимір» історичного факультету УДПУ імені Павла Тичини Росляк Вікторія Валеріївна.