ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


Blue333 

50

НЕЗАБУТНІ ВРАЖЕННЯ ПІСЛЯ ВІДВІДУВАННЯ ХУДОЖНІХ ВИСТАВОК

Напередодні Новорічних свят здобувачі вищої освіти 44 групи історичного факультету Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини разом з викладачами кафедри всесвітньої історії та методик навчання Ларисою Фицик та Зоєю Возною відвідали виставкові зали ДІАЗ «Стара Умань», у яких експонувалися роботи українських митців на патріотичну тематику.

Насамперед екскурсанти мали змогу ознайомитися з творчим доробком уманських художників на виставці живопису «Зимовий вернісаж». Особливі відчуття викликала виставка робіт прикладного мистецтва під назвою «Чарівна палітра України», на якій був представлений творчий доробок дітей та дорослих із прифронтових територій, які пережили окупацію. Більшість робіт - це малюнки учнів Красногорівської школи мистецтв Донецької області, які з великим труднощами були вивезені для збереження. Серед малюнків – роботи учнів до та після повномасштабного вторгнення росії на підконтрольну Україні територію. У них біль та щоденна тривога, яку переживали діти під щоденним обстрілом, але разом з тим у них відчувається дитяча безпосередність, віра у майбунтє та нашу спільну Перемогу.

Ряд робіт на виставці були презентовані й учасниками творчого об’єднання «Арт-Умань». Експонати вразили своєю самобутністю, кожна робота неповторна, написана від душі.

В організації виставки брали безпосередню участь волонтери Уманської міськрайонної волонтерської організації «Разом», які доклали чималих зусиль у її популяризації серед дітей, студентства, педагогічних та науково-педагогічних колективів міста.

Цікавою для екскурсантів була і виставка скульптури, створена в техніці пап’є-маше учасниками громадської організації «Інтеграція» Центру медико-соціальної і фізичної реабілітації людей з інвалідністю «Сильні духом» з м.Чернігова, яку презентував директор ДІАЗ Владислав Давидюк.

Також студенти-історики мали змогу ознайомитися з цікавими експонатами побутової культури минулих поколінь українського народу, які зберігається у фондах заповідника.

Експонати виставок справили незабутнє враження на присутніх, студенти висловлювали своє захоплення роботами митців, які надихають своїм оптимізмом та патріотизмом, зауваживши, що їх мають побачити усі студенсько-учнівські колективи міста.

На черзі – екскурсія у підземелля Василіанського монастиря, яку замовили історики після завершення зимових канікул.

789998лллллл