ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


Blue333 

50

Онлайн-зустріч «СІМДЕСЯТ СЬОМА ВЕСНА ВИЗВОЛЕННЯ УМАНІ»

 10 березня 2021 р. відбулася онлайн-зустріч з нагоди 77-річниці вигнання нацистських окупантів з Умані. До обговорення долучилися студенти І та ІІ курсів, а модератором зустрічі виступила викладач кафедри історії України Дабіжа Альона Сергіївна.

Безымянный888 1

До студентів із вступним словом звернувся декан історичного факультету, кандидат філософських наук, професор Карасевич Анатолій Олександрович, який окреслив події Другої світової війни, зокрема й на Уманщині.

Безымянный1666 1

Студентка ІІ курсу 21 групи Заболотна Світлана розповіла про Умансько-Ботошанську операцію 2-го Українського фронту, яка тривала з 5-го березня по 17 квітня і займає помітне місце серед визначних подій і перемог Другої Світової війни. З усіх операцій саме ця була найважчою. Історія війн не знала більш широкої за своїм розмахом і складністю в оперативному відношенні операції, яка була здійснена в умовах повного бездоріжжя і весняного розливу рік. Унаслідок операції радянські війська просунулися на 200-250 км, відвоювавши значні території Правобережної України та МРСР і вийшли у північно-східні райони Румунії.

Безымянный9999 1

Про генерала, наймолодшого командувача фронтом, нашого земляка Черняховського Івана Даниловича розповіла студентка ІІ  курсу 21 групи Заболотна Софія.

Безымянныйииии 1

Заступник декана з наукової роботи, кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України Тацієнко Наталія Леонідівна підвела підсумок онлайн-зустрічі, наголосивши на важливості пам’ятати минуле заради нашого майбутнього.

Безымянный99991 1

Схиляємо голову перед тими, хто у жорстокій битві з нацизмом виборював нашу свободу, відомими і невідомими героями визвольних боїв, всіма ветеранами Другої світової війни.

Їхній подвиг надихає бійців Збройних Сил України, які нині захищають наше теперішнє і майбутнє на Сході України.

Безымянный999 1