ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


Blue333 

50

НА ІСТОРИЧНОМУ ФАКУЛЬТЕТІ ВІДБУВСЯ ЗАХИСТ ПРАВОВОЇ ПРАКТИКИ

 

9 червня 2020 року на кафедрі філософії та суспільних дисциплін в режимі відеоконференції відбувся захист правової практики. Дистанційний зв’язок було організовано за допомогою платформи Google Meet. 

3

Незважаючи на те, що практика відбувалася дистанційно усі студенти повністю виконали програму практики та підготувалися до захисту. Так, за час практики, студенти закріпили свої знання нормативно-правових актів, що регулюють діяльність державних органів, підприємств, установ та організацій (в першу чергу відповідних баз практики),  аналізували ситуації, які вимагають застосування правових норм, давали їм юридичну оцінку і приймали рішення згідно з положеннями законодавчих та інших нормативно-правових актів, готували проекти та оформлювали офіційні правові документи, надавали роз’яснення з правових питань.

6

 На захисті студенти 11-мб, 22с та 33 груп денної та заочної форм навчання успішно відзвітували про результати проходження правової практики, презентували свої напрацювання, надали вичерпні відповіді на запитання комісії, поділилися своїми враженнями та труднощами, що виникали у них протягом всього періоду практики.

4

Підсумки практики були оцінені комісією до складу якої ввійшли: завідувач кафедри філософії та суспільних дисциплін, к. політ. наук, професор Шачковська Л.С., заступник декана з організації практик канд.пед.наук, доцент кафедри всесвітньої історії та методик її навчання Возна З.О., керівник практики від університету - канд.юр.наук., доцент кафедри філософії та суспільних дисциплін Цимбал В.О., керівники від баз практики - провідні уманські адвокати: Пархета М.А., Потапенко В.С. та Цімоха Р.Р., викладач кафедри філософії та суспільних дисциплін Пархета В.І.

1

Члени комісії наголосили на тому, що правова практика студентів історичного факультету є важливою складовою навчального процесу з підготовки кваліфікованих фахівців у галузі юриспруденції шляхом поглиблення теоретичних знань, формування вмінь і набуття практичних навичок самостійного виконання професійних завдань в умовах реального життя, від успішного проходження практики напряму залежить подальші успіхи в побудові кар’єри правника.

2

Таким чином, Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини створює всі умови для того, щоб під час проходження правової практики здобувачі вищої освіти, за спеціальностями 014 Середня освіта. Історія. (Правознавство) та 081 Право, могли не просто окреслити та оцінити вимоги своєї майбутньої професії, зрозуміти основні повноваження, завдання та напрями роботи, а  й зарекомендувати себе як відповідальних професіоналів, що мають високу конкурентну спроможність на ринку праці.

5