ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


Blue333 

50

Презентація і обговорення книги «Щоденники Петра Курінного. 1919 рік»

26 лютого 2020 року на історичному факультеті відбулася цікава і знакова подія – презентація опублікованих щоденникових записів Петра Федоровича Куріннного за 1919 рік. Це наукова публікація рукопису, що нині зберігається у фондах Національного музею історії України та Уманського краєзнавчого музею.

3

Про революційну добу в Україні та місті Умань, автора «Щоденника», обставини та працю при підготовці до публікації розповіли упорядники видання: відома дослідниця Валентина Піскун – докторка історичних наук, завідувачка відділу джерелознавства новітньої історії України Інституту української археографії та джерелознавства імені М. Грушевського НАН України та краєзнавець Владислав Давидюк – директор Державного історико-архітектурного заповідника «Стара Умань».

6

Співробітники Інституту української археографії та джерелознавства імені М. Грушевського НАН України Тетяна Котенко та Інна Яворська поділилися особливостями роботи з текстом щоденникових записів.

600

Цікава презентація викликала не менш цікаве обговорення, в якому взяли участь науковці та студенти історичного факультету УДПУ імені Павла Тичини. Після закінчення обговорення книги модератор заходу декан історичного факультету, професор Анатолій Карасевич подякував колективу авторів за грунтовну та масштабну роботу над текстом щоденникових записів і висловив сподівання на подальшу співпрацю між вченими Інституту української археографії та джерелознавства імені М. Грушевського НАН України та викладачами історичного факультету.

2

4