ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


Blue333 

50

ЛЕКЦІЯ ВИКОНАВЧОГО ДИРЕКТОРА УКРАЇНСЬКОГО КУЛЬТУРНОГО ФОНДУ ВЛАДИСЛАВА БЕРКОВСЬКОГО

21 березня 2024 р. з ініціативи історичного факультету Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини відбулася зустріч з виконавчим директором УКФ кандидатом історичних наук Владиславом Берковським.

Владислав Берковський – історик, архівіст, який очолює УКФ з 2021 р., прочитав здобувачам освіти, аспірантам та науково-педагогічним працівникам УДПУ лекцію «УКФ – державний оператор культурного розвитку України та перспективи розвитку України».

DSC 0026hhhh

Слухацька аудиторія, яку склали представники історичного факультету, факультету соціальної та психологічної освіти, факультету філології та журналістики, факультету початкової освіти, факультету мистецтв, дізналася про специфіку діяльності УКФ та його місію в розвитку культури України на сучасному етапі.

DSC 0966jjjjj

DSC 1016 1 1ff

DSC 1019 1 1ddd

Владислав Берковський докладно розповів про грантові програми УКФ, детально представив такі програми як «Культурна спадщина», «Культура. Регіони», «Відновлення культурно-мистецької діяльності», «Культура без бар’єрів» та «Стипендії». Лектор висвітлив специфіку складання грантової заявки, а також навів приклади вже реалізованих проєктів. Особливу зацікавленість студентів викликала можливість складання індивідуальної заявки на отримання стипендії для реалізації культурно-мистецького проєкту. Запитання від аудиторії стосувалися, як заповнення проєктної документації, так і процесу реалізації проєктів. Інформація про програми УКФ буде корисною для здобувачів вищої освіти усіх спеціальностей: майбутніх істориків, філологів, журналістів, соціальних працівників, психологів, педагогів, музикантів, хореографів та художників.

DSC 0015 1gghj

photo 5470057017063365127 y

Зустріч відбувалася у змішаному форматі: в аудиторії та транслювалася ч/з Google Meet. Модератор – проф. Ігор Кривошея.