ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


Blue333 

50

ЗУСТРІЧ СТУДЕНТІВ-ПРАКТИКАНТІВ ІЗ СТЕЙКХОЛДЕРОМ ОПП СЕРЕДНЯ ОСВІТА (ІСТОРІЯ. ГЕОГРАФІЯ) ЮРІЄМ МИКУЛІНСЬКИМ

Виробнича практика є важливою сходинкою, що забезпечує перехід від теоретичного навчання до професійної діяльності здобувачів вищої освіти. Одним із її елементів є зустрічі та бесіди зі стейкхолдерами та членами проєктних груп освітніх програм з питань проходження практики здобувачами вищої освіти.

Гарант ОПП Середня освіта (Історія. Географія) кандидат історичних наук, доц. Сергій Куценко, заступник декана з організації практик Тетяна Родік та групові керівники практик ініціювали знайомство з директором Захаровецької гімназії Чорноострівської селищної ради Хмельницької області Юрієм Микулінським. Онлайн-зустріч із здобувачами вищої освіти ОС «Бакалавр» ІV курсу, які нині розпочали проходити курс практичної підготовки. Розмова розпочалася із приємних спогадів про студентські роки в Умані, адже Юрій Сергійович у минулому випускник історичного факультету спеціальності 6.020302 Історія. Спеціалізація: Географія.

Юрій Микулінський презентував освітній заклад, розповів студентам про особливості і напрями діяльності гімназії в цілому та в умовах воєнного стану. Ознайомив здобувачів вищої освіти з сайтом освітнього закладу, де представлені добірки різних віртуальних сервісів, здатних поглибити знання та додатково мотивувати учнів до вивчення історії.

Підсумовуючи свій виступ Юрій Сергійович виділив основні навички, які повинен мати сучасний вчитель: вміння комунікувати та працювати в команді; набуття соціальних контактів; навчання протягом всього життя; вміння генерувати ідеї та їх описувати. Серед якісних характеристик майбутнього вчителя було відзначено: відповідальність, швидку адаптацію, стресостійкість, ретельність, уважність, логічне і нестандартне мислення.

Обговорювалися питання проходження виробничої педагогічної практики здобувачами вищої освіти. У студентів була можливість поставити запитання щодо затребуваності та перспектив працевлаштування в закладах загальної середньої освіти. На завершення зустрічі організатори та студенти-практиканти подякували Юрію Микулінському за змістовну розмову. Домовилися про подальше поглиблення співпраці щодо вдосконалення практичної підготовки майбутніх учителів.

photo1707223471п

photo1707223451р