ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


Blue333 

50

ПРЕЗЕНТАЦІЯ МУЗЕЙНОГО ПРОЄКТУ «ТРИПІЛЬСЬКА ПЕКТОРАЛЬ»

8 листопада 2021 року делегація історичного факультету у складі декана проф. Зінаїди Священко, зав. кафедрою всесвітньої історії та методик навчання проф. Петра Горохівського та викладача Катерини Діденко взяла участь у презентації музейного проєкту «Трипільська пектораль», організованої державним історико-культурним заповідником «Трипільська культура».

09.01

«Трипільська пектораль» — оновлена експозиція в державному історико-культурному заповіднику «Трипільська культура», сформована з семи музейних зал, що послідовно і комплексно розкривають феномен трипільської культури та демонструють різноманітні артефакти: ритуальну кераміку, знаряддя праці та предмети побуту, зброю, фрагменти жител, а також посуд різних періодів. 

Мета проєкту — актуалізувати феномен трипільської культури та помістити його у сучасний контекст.

09.02

Експонати оцифровано і розміщено у віртуальній галереї, яка відтворює усі сім залів фізичної експозиції. Крім того, як у віртуальній галереї, так і у фізичному виставковому просторі можна скористатися функцією AR, що дозволяє проєктувати об’єкти на плоскі поверхні у реальних розмірах. Доступ до віртуальної галереї буде вільним, а відвідати її зможе будь-хто — для цього потрібно мати лише доступ до смартфону/ноутбуку та Інтернету.

09.04

09.05