ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


Blue333 

50

ЛЕКЦІЙНЕ ЗАНЯТТЯ В УМАНСЬКОМУ КРАЄЗНАВЧОМУ МУЗЕЇ

Краєзнавчо-туристична підготовка студентів є одним із важливих завдань педагогічного закладу вищої освіти. Потреба в ній обумовлена загальносвітовою тенденцією зростання ролі туристичної галузі в економіці та необхідністю підготовки компетентних фахівців. У сучасних умовах розвитку системи освіти в Україні краєзнавство варто розглядати як потужний засіб патріотичного виховання старшокласників, адже знайомство з навколишнім світом розпочинається з вивчення рідного краю.   

фот1 1

Для підготовки студентів до краєзнавчо-туристичної роботи в школі на факультеті запроваджено навчальну дисципліну «Методика навчання краєзнавчої роботи». 23 вересня 2021 р. доцент кафедри всесвітньої історії та методик навчання Галина Гордієнко провела лекційне заняття в Уманському краєзнавчому музеї для студентів 22 групи історичного факультету освітньої програми «Історія та археологія. Краєзнавчо-туристична робота». На початку заняття Галина Гордієнко розповіла, що Уманський краєзнавчий музей є одним із найстаріших музеїв Черкащини, фондова збірка якого нараховує більш як 50 тисяч експонатів. У музейній експозиції широко представлена історія Уманщини з найдавніших часів до сьогодення та природа рідного краю.  

фот 2 1

Працівники музею провели оглядову екскурсію, в ході якої студенти дізналися багато цікавого про минуле Уманського краю. Людмила Терлецька наглядно показала студентам як ефективно для повноцінної репрезентації краєзнавчого матеріалу використовувати сучасні технології, а студенти, крім цього, могли побачити в чому полягає професійна майстерність екскурсовода. 

Головне завдання екскурсійної методики полягає в тому, щоб налагодити комунікацію, викликати інтерес, утримати увагу, тобто зробити процес пізнання на екскурсії цікавим та ефективним.  

фот 3 1

Наприкінці заняття відбувся жвавий обмін думками про значення формування краєзнавчих компетентностей для студентів-істориків освітньої програми «Історія та археологія. Краєзнавчо-туристична робота». 

фот4 1