ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


Blue333 

50

СПЛЕТЕМО ЗАХИСНУ СІТКУ – ВРЯТУЄМО ЖИТТЯ УКРАЇНСЬКИМ ЗАХИСНИКАМ

Вже традиційною стала допомога студентів історичного факультету українським військовослужбовцям у зоні ООС, зокрема плетіння маскувальної сітки для особового складу та військової техніки у приміщенні Уманського волонтерського штабу «Разом». 14 вересня на факультеті стартувала спільна з волонтерами акція під назвою «Захисна сітка для воїна», яку розпочали студенти 21 групи. Естафету у них перейняли студенти 23 групи, які разом зі своїм куратором Ігорем Фициком 21 та 22 вересня після занять долучилися до виплітання чергової маскувальної сітки, призначеної для передачі на передові позиції наших військ на Сході України.

5.09

Студентів радо зустріли керівник Уманської волонтерської організації «Разом» Інна Титаренко та ветеран АТО Олексій Кучер, які детально розповіли про діяльність організації за усі роки війни, акцентувавши увагу на основних напрямах роботи на сучасному етапі – допомога українським воїнам на першій лінії оборони, збір коштів для надання невідкладної медичної допомоги пораненим українським військовослужбовцям на передовій та у госпіталях.

0 02 05 01d9f1df1dd2feb22dc099d3851f23033caab51461828c1192b3fe4a6bbff63e d8716d47

Куратор Ігор Фицик провів зі студентами бесіду про внесок уманських волонтерів у посилення обороноздатності нашої держави, особливо у перші роки війни.

Студенти-історики уважно слухали інформацію про волонтерських рух в Умані, з неабияким ентузіазмом та старанністю долучилися до виплітання захисної сітки на фронт, нарізання стрічок для неї, і за два дні  чергова сітка була готова.

2.09

На завершення зустрічі волонтери подякували студентам за допомогу та пригостили ароматним трав’яним чаєм. Студенти, у свою чергу, висловили вдячність представникам волонтерської організації «Разом» за їх невтомну працю та патріотичну позицію.

У вільний від навчання час студенти-історики  виявили бажання  і надалі допомагати волонтерам, а згодом розпочати плетіння сітки білого кольору, для якої дуже потрібні натуральні тканини (бавовна, льон).

3.09

Сподіваємося, що до акції долучаться студенти усіх факультетів, і наші сітки надійно захистять українських воїнів та техніку від ворога.

1.09