ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


Blue333 

50

РОЗВИТОК ПРОФЕСІЙНОЇ МЕРЕЖІ ПРАВНИКІВ НА ІСТОРИЧНОМУ ФАКУЛЬТЕТІ

  Уманська регіональна організація «Асоціації українських правників» є локальним підрозділом Всеукраїнської громадської організації «Асоціація Українських Правників» (ВГО АУП), яка з 1990-го р. об’єднує громадян на основі спільності інтересів своїх членів з метою сприяння розбудові в Україні суверенної, незалежної, демократичної правової держави та громадянського суспільства.

1

  Установчі збори створення Уманської регіональної організації  АУП відбулися 24 листопада 2017 р. на історичному факультеті Уманського державного педагогічному університеті імені Павла Тичини. На них були присутні студенти-правовики, професорсько-викладацький склад факультету та юристи-практики міста Умані.

 З програмою про специфіку роботи та перспективні завдання регіональної організації присутніх  ознайомив Голова «Асоціації Українських Правників», доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України, дійсний член (академік) Національної Академії правових наук України,  Костицький Василь Васильович. Він запропонував створити регіональну організацію правників Уманщини. Базовою структурою було рекомендовано історичний факультет УДПУ імені Павла Тичини, де наявні відповідні ресурси, викладачі правових дисциплін і студенти, майбутні учителі правознавчого циклу у навчальних закладах України. Декан історичного факультету, Заслужений працівник освіти України, професор Карасевич Анатолій Олександрович, побажав новоствореному підрозділу вагомих успіхів у захисті суспільної моралі і реалізації програми  творення правової української держави.

3

 Головою Уманської регіональної організації «Асоціації українських правників» було запропоновано і одностайно обрано кандидата юридичних наук, доцента кафедри філософії та суспільних дисциплін історичного факультету УДПУ імені Павла Тичини, депутата Уманської міської ради Черкаської області, - Цимбала Вадима Олександровича.

tsymbal vadym oleksandrovych

 Новообраний очільник запропонував перспективні завдання діяльності Уманської регіональної організації «Асоціації українських правників», які були визначені зміцненням експертного потенціалу організації, розширенням мережі її учасників, організацією та проведенням низки заходів правопросвітницького, правовиховного, наукового та правозахисного, характеру на місцевому, державному та міжнародному рівнях.

91999422 790637811344148 8132122521701974016 o

З моменту утворення організації вдалося досягти помітних  успіхів, зокрема:

- до Асоціації  залучено 25 учасників з числа студентів, науково-педагогічних працівників історичного факультету УДПУ імені Павла Тичини та юристів-практиків;

- проведено міжнародну конференцію «Право війни і миру»;

- на V Міжнародному студентському саміті «Права людини в умовах сучасних глобалізаційних викликів» було представлено проект громадського бюджету, який згодом було впроваджено в Умані. Вперше в історії міста Умань студентська команда взяла участь у міжнародному правничому турнірі;

- команда історичного факультету зайняла ІІ-е місце на Всеукраїнському конкурсі «Моральний вчинок»;

- учасники асоціації щороку беруть активну участь в організації та проведенні Всеукраїнського тижня права в УДПУ імені Павла Тичини.

DSC 7284