ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


Blue333 

50

ВІЙСЬКОВО-ПАТРІОТИЧНИЙ ВИШКІЛ НА ІСТОРИЧНОМУ ФАКУЛЬТЕТІ

    7 жовтня 2017 р. «Цивільний корпус» відвідав історичний факультет Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини. Це була вже традиційна щорічна зустріч зі студентами та викладачами факультету, під час якої було показано документальний фільм «Рух» про патріотичну роботу, яку виконує назване об’єднання на терені України.

12

    Це і предметна розмова на теми медицини, надання першої допомоги пораненим і травмованим, використання джгутів і марлевих пов’язок, перенесення поранених і інші необхідні знання щоденної медицини у житті людини. Досить вміло цю проблему висвітлив волонтер – Азовець, студент п’ятого курсу історичного факультету Шпирко Микола Владиславович (позивний «Єнот»).

11

    Інший гість (позивний «Борсук») розповів присутнім про стрілецьку та метальну зброю. Студентам було продемонстровано матеріальну частину АКМ п’ятдесятих років випуску минулого сторіччя, пістолет Макарова, різноманітні гранати наступальної і захисної дії, які сьогодні використовуються збройними силами України на Сході у районі ведення бойових дій.

15

5

   На закінчення зустрічі голова Уманського осередку «Цивільного корпусу» Владислав Ткаченко прокоментував різновиди патріотичної роботи корпусу, а декан факультету професор Анатолій Карасевич подякував його представникам за проведений урок патріотизму і мужності в ім’я України.

9

6

13

14

Це цікаво знати…

Цивільний Корпус «Азов» (ЦК «Азов») — громадсько-політичний рух правої направленості, що утворився навесні 2015 р. з проукраїнських активістів на базі прихильників бойового полку «Азов». Метою його діяльності є «боротьба задля розчищення дороги у політику молоді і патріотам України».
«Цивільний корпус» — найбільш популярна організація серед молодих прихильників радикалізму та правого руху. Чисельність організації оцінити досить важко, однак вона перевищує позначку у 15 тисяч активних членів. Активісти «Цивільного корпусу» організовують акції різного спрямування: допомога сім'ям загиблих бійців, боротьба з незаконними забудовами, точками продажу алкоголю та наркотиків, проведення уроків мужності у школах та університетах, бойова підготовка активістів, спортивні змагання, ідеологічні лекції і т. д. Серед найбільш відомих акцій «Цивільного корпусу» слід відзначити наступні:
«СПОРТИВНИЙ КОРПУС» — одна з ініціатив ЦК «Азов», під егідою якої у різних містах України регулярно проводять спортивні тренування, змагання. У Харкові «Спортивний Корпус» проводить щотижневі курси із самооборони для жінок.
Також Цивільний корпус відомий своїми військово-патріотичними таборами для дітей і підлітків: у Києві — «Азовець», у Харкові — «Слобожанин». Улітку 2017 р. розпочав свою діяльність табір «Карпатія» в Івано-Франківську.
«МИ ОДНІЄЇ КРОВІ» — донорська акція, котру започаткував Цивільний Корпус у Києві. Активісти закликали долучатися до донорства задля порятунку життя людей у лікарнях.
«ОРІЄНТИР» — видавництво книг та праць патріотичного спрямування, засноване бійцями та волонтерами азовського руху. Наразі йде активна робота з перетворення видавництва «Орієнтир» на велику структуру, на кшталт «Просвіти». Завданням цього видавництва є поширення патріотичних та націоналістичних поглядів серед молоді, виховання нового покоління здорової та свідомої молоді.

7

8

10