ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


Blue333 

50

Чучалін Олександр Петрович

Фото 1

Чучалін Олександр Петрович – кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України.

Місце народження:  народився 12 лютого 1989 р. в м. Умань на Черкащині. У 2006 р. закінчив (із золотою медаллю) Уманську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів №5 імені В.І. Чуйкова.

Освіта: у 2012 р. закінчив історичний факультет Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини; у 2014 р. закінчив богословсько-філософський факультет Ужгородської української богословської академії імені свв. Кирила і Мефодія та філософський факультет Карпатського університету імені Августина Волошина.

Трудова діяльність: у 2012 р. розпочав трудову діяльність викладачем кафедри філософії та суспільствознавства Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини. З 2016 р. старший викладач кафедри історії культури та методики навчання гуманітарних дисциплін, а з травня 2019 р. і по сьогодні доцент кафедри історії України.

Науковий ступінь, вчене звання: у 2018 р. у спеціалізованій вченій раді Д 38.053.02 в Чорноморському національному університеті імені Петра Могили захистив дисертацію «Київська єпархія в умовах взаємин радянської держави і Православної Церкви (1920 – 1930-х рр.)» на здобуття наукового ступеня кандидата історичних наук зі спеціальності 07.00.01 – Історія України. У жовтні 2019 р. отримав вчене звання доцента.

Забезпечує викладання таких навчальних дисциплін: історія та культура України; Історія української культури; Історія української богословської думки; Релігійний туризм в Україні; Історія релігій в Україні; Інновації в музейництві; Релігійний туризм.

Наукові інтереси: історія Православної церкви на українських землях, регіональна історія України, релігійний туризм в Україні.

Нагороди: Подяка Міського голови, грамоти та подяки керівництва університету.

Профілі:

light check mark 1f5f8Orcid light check mark 1f5f8Google Scholar (Академія)