ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


Blue333 

50

Діденко Катерина Володимирівна

Фото 1

Діденко Катерина Володимирівна – заступник декана з провадження ІКТ в навчальний процес на історичному факультеті, викладач кафедри всесвітньої історії та методик навчання.

Місце народження: народилась 28 лютого 1989 р. в м. Умані Черкаської області.

Освіта: у 2006 році закінчила Уманську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів № 3. У 2011 р. закінчила історичний факультет Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

Трудова діяльність: З серпня 2011 р. ¬¬– і до сьогодні працює на посаді викладача кафедри всесвітньої історії та методик навчання Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини. З 2015 р. – заступник декана з провадження ІКТ в навчальний процес на історичному факультеті. З 2018 – 2020 р. – виконувала обов’язки відповідального секретаря приймальної комісії університету.

Науковий ступінь, вчене звання: у 2021 р. у спеціалізованій вченій раді при Тернопільському національному педагогічному університеті імені Володимира Гнатюка захистила кандидатську дисертацію зі спеціальності 07.00.01 – Історія України. Тема дисертації: «Створення та діяльність Всеукраїнського комітету сприяння вченим (ВУКСВ) в УСРР (1921 – 1938 р.).

Забезпечує викладання таких навчальних дисциплін: «Історія середніх віків», «Археологія європейського міста», «Методика навчання правознавства», «Європейський Союз і Україна» та «Археологічна практика».

Наукові інтереси: соціально-економічна та політична історії України 1920-1930 рр., наукова інтелігенція, вчені УСРР, діяльність Всеукраїнського комітету сприяння вченим та Центральної комісії з поліпшення побуту вчених.

Нагороди: Нагороджена Почесною грамотою ректора Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини: за сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди Дня працівника освіти (2019 р.), Подякою ректорату Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини за сумлінну працю та високий професіоналізм під час роботи приймальної комісії (2020 р.), Подякою Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини за високий професіоналізм, сприяння росту контингенту студентства університету та з нагоди Дня працівника освіти (2020 р.).