Історія та археологія (Краєзнавчо-туристична робота)

Історія та туризм – захоплююче поєднання! Сьогодні історична освіта дає перспективні можливості для реалізації молоді у багатьох сферах, зокрема і в краєзнавчо-туристичній. Якщо вас цікавить історія різних країн та регіонів, історичне краєзнавство, якщо ви захоплюєтесь подорожами та пам’ятками культури різних епох, бажаєте популяризувати історико-культурну спадщину України, історичний факультет радо запрошує вас опанувати освітню програму Історія та археологія (Краєзнавчо-туристична робота).

Поєднання класичної історико-гуманітарної освіти з фаховою підготовкою для роботи в сфері туризму. Вступивши до нас на навчання ви однаково добре навчитеся працювати з різноманітними історичними джерелами так і проводити екскурсії, прокладати туристичні маршрути та визначати конкурентні особливості регіонів України.

Наші переваги:

Формування у здобувачів вищої освіти фахових компетентностей, необхідних для організаційної та науково-методичної роботи в галузі краєзнавства, екскурсійної справи та історико-культурного туризму. Навчаючись на першому (бакалаврському) рівні вищої освіти ви прослухаєте повний курс всесвітньої історії та історії України з найдавніших часів до сьогодення, а також будете поглиблено вивчати дисципліни необхідні для краєзнавчо-туристичної роботи, такі як: Організація туризму, Організація екскурсійної діяльності, Історія туризму, Історичне краєзнавство, Історичний туризм, Пам’яткознавство і музеєзнавство, Архівознавство, Організація проектної діяльності, Методика навчання краєзнавчої роботи та ін. Обов’язкові навчальні та виробничі практики: археологічна, музейна, архівна, краєзнавчо-туристична, практика краєзнавчих досліджень, історична.

Працевлаштування випускників:

Перед нашими випускниками відкриваються широкі можливості працевлаштування. Після завершення навчання можна працювати і у сфері туристичного бізнесу та розробляти нові туристичні продукти, і фахівцем туристичного супроводу та проводити екскурсії. Крім того, фахова підготовка історика дозволяє працювати в музеях, архівах, наукових установах, системі освіти, органах державної влади та місцевого самоврядування, аналітично-інформаційних інституціях, органах публічної інформації та преси, соціальних та культурних закладах.