ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


viber 2023 11 20 17 24 20 361 1 


Тиждень історика 2024 з посиланнями 1 1 

50

Літературний конкурс молодих поетів «ТАРАСОВИМИ ШЛЯХАМИ»

     2 березня 2018 р. у ДІАЗ «Стара Умань» відбувся підсумковий етап міського конкурсу молодих поетів «Тарасовими шляхами».

13

  

       На конкурс були запрошені переможці у двох номінаціях, які визначилися попередньо у віковій категорії 15-19 років і 20-25 років.

        Перша група була більш чисельною. У фінальній частині члени журі побачили представників Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Аксьоненко Анастасію та Смілянець Олександру, Уманського педагогічного коледжу імені Тараса Шевченка – Варламову Вікторію і Тетерука Олександра, Уманського національного університету садівництва – Стасюк Лілію і Коцуренко Юлію, Уманського училища Локтіонову Марію та Кім Крістіну. Від шкільної молоді журі приємно здивувала учениця ЗОШ № 7 Москович Олександра. З Київського коледжу туризму і готельного господарства світ поезії представляла Орлова Валерія.

12

17

      Друга група була представлена університетами м. Умані: Кашоїд Віталій виборював головний приз від УДПУ імені Павла Тичини, а Горська Ліна, Єжелик Олександр, Черненко Людмила, Швець Наталія боролися за нагороду від УНУС – Чашу Мудрості у вигляді Кубка.

14

19

      Почесне журі очолювала начальник відділу культури Уманської міської ради Гейко Тетяна Миколаївна, члени журі – начальник відділу у справах сім'ї та молоді Уманської міської ради Вдовиченко Наталія Вікторівна, декан історичного факультету Анатолій Карасевич.

15

    Переможницею конкурсу у першій номінації стала студентка історичного і філологічного факультету Смілянець Олександра – учасниця поетичного клубу «Кліо», який ось уже шостий рік поспіль збирає невгамовну молодь історичного та інших факультетів навколо поетичних перлин душі українського народу. Збираються однодумці і патріоти, щоб поговорити відверто у прозі і здивувати у поезії. Теми різні – про наше майбуття і сьогодення, відстоювання своєї позицію не заважаючи іншій тощо.

18

     За сприяння деканату і міських меценатів світ побачили уже три збірки молодих поетів. До друку проситься четверта. Про цю весну – сумну, але більш обнадійливу, ніж попередня, бо ще більше просвітліло на Сході, і з’явилися посмішки на заплаканих обличчях. Про тих, які чекають, бо вже навчилися за чотири роки кохати і ненавидіти. Хочеться у цьому році написати про них поеми і оди, торкнутися глибини їхньої душі і сказати так переконливо, щоб вони повірили, а головне – відчули душею, як ті, що вросли в окопи нашої Незалежності, чекають Весни і вірять у Ваше Кохання.

         Я Вас усіх щиро вітаю зі святом Весни і бажаю бути завжди бажаними, надійними і коханими!