ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


viber 2023 11 20 17 24 20 361 1 

50

Нова експозиція Музею історії університету присвячена студентам-учасникам бойових дій на Сході України

 

19 лютого 2018 р. в Музеї історії університету відбулося відкриття експозиції присвяченої студентам-учасникам бойових дій на Сході України.

Створення експозиції ініціювали декан історичного факультету проф. Карасевич А.О. та завідувач музею Джагунова О.І.

3

   

2

Присутніми на відкритті нової експозиції були доценти Ольга Скус, Ольга Лісовська, викладач Ігор Опацький та студенти історичного факультету.

Декан історичного факультету проф. Карасевич Анатолій Олександрович у вступному слові зазначив, що відкриття експозиції не випадково відбулося саме 19 лютого, адже у неділю 18 лютого Україна відзначала День пам’яті загиблих під час запеклих боїв за Дебальцевський плацдарм у січні-лютому 2015 року.

Розпочався захід хвилиною мовчання за загиблими українськими воїнами, які ціною свого життя зберегли нашу свободу і мирне небо. Далі був перегляд відео, згадуючи події весни 2014 року, початку Антитерористичної операції, а нині повноцінної війни на Сході України.

Завідувач музею історії університету Олена Джагунова ознайомила присутніх із експозицією і зазначила, що метою її створення стало збереження пам’яті про колишніх і сьогоднішніх студентів нашого навчального закладу. Серед експонатів бойові прапори та шеврони щойно від куль, РПГ та снарядів, привезені студентами історичного факультету із передової. Наступне покоління студентів університету повинне пам’ятати, завдяки кому ми маємо спокійне життя і мирне небо над головою. Слава Героям України! Герої не вмирають! Пам’ятаємо про них!

 

1