ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


viber 2023 11 20 17 24 20 361 1 


Тиждень історика 2024 з посиланнями 1 1 

50

КРУГЛИЙ СТІЛ ДО ДНЯ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ «ПЕРЕЛОМ СВІДОМОСТІ»

  У День Гідності та Свободи, який відзначають в Україні 21 листопада, голова студентського наукового товариства Балабай Аліна та студенти 32 групи історичного факультету (Гончарук Ірина: "Соціальні наслідки Майдану", Кіріченко Даяна: "Політичні наслідки Майдану", Шевченко Інна: "Передумови виникнення Майдану", Федорова Марина:  "Студентський майдан", Ціліцінська Ліана: "Хронологія Майдану") під керівництвом заступника декана з виховної роботи Анни Шауренко організували для всіх небайдужих громадян України круглий стіл на тему «Перелом свідомості».

3

4

5

6

7

15

    Метою проведення пам’ятної дати стало донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддати належну шану патріотизму й мужності громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

1

    Програма заходу передбачала вшанування хвилиною мовчання всіх тих, хто під час буремних подій 2013 – 2014 рр. віддав своє життя за нашу свободу, та висвітлення наступних питань: передумови виникнення Революції; роль студентів як рушійної сили Майдану; хронологія подій перших трьох місяців боротьби за Свободу; політичні та соціальний аспект наслідків Революції Гідності.

2

    Родзинкою дійства став ліричний виступ студента 21 групи Березовського Владислава з віршем Мар’яни Савки «Пливуть човни…» та розповідь одного з учасників Майдану, доцента кафедри філософії та суспільних дисциплін Балановського Я. М.

8

9

   Круглий стіл пройшов у дружньому, історично і науково виваженому діалозі. Слухачам були оприлюднені результати соціологічного опитування проведеного працівником науково-дослідної лабораторії «Соціовимір» Росляк Вікторією на тему «Наслідки Революції Гідності». А логічним завершенням зустрічі стало заключне слово декана факультету, професора Карасевича А. О. та його заступника з навчальної роботи, професора Священко З. В.

11

14

13

    Тож логічною є думка, що Революція Гідності залишила глибокий, визначальний і незабутній слід в історії – не в прийнятих документах, адже папір все стерпить, не в прізвищах лідерів, бо вони змінювалися і будуть змінюватися. Її ідеали, надії й рішення разюче змінили нашу ментальність, розпочали і продовжують формувати нашу нову політичну ідентичність. Процес не завершено. Бо історія – наука не скороспішна. А коли завершаються історичні процеси, логічно, то появляється і виважена,і пережита об'єктивна думка, а з нею, і правильні рішення, і справжні лідери...

12

10