ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


viber 2023 11 20 17 24 20 361 1 

50

ФЕЄРІЯ СВЯТА НА ПЕРШОМУ КУРСІ ІСТОРИЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ

   Щороку традиційно на історичному факультеті проходить презентація І курсу – свято, на якому першокурсники мають можливість показати себе, свої здібності, таланти і довести, що вони дійсно гідні почесного звання – СТУДЕНТ. 8 листопада в актовій залі було неймовірно гаряче, адже І курс, викладаючись на повну, заряджав емоціями та позитивом глядачів.
   Це були хвилини, коли можна було побачити працю багатьох задіяних і неспокійних до долі факультету людей. Це була досить важлива зустріч з першим курсом – кого ми взяли на навчання літом і як зробити так, щоб вони якомога швидше адаптувалися у стінах університету в статусі студента і влилися у колектив.
  Кожна група презентувала свої сильні сторони і те, що їх єднає і робить не такими, як інші. Патріотична 11 група (куратор Гордієнко Г. М.) запальним характером виступу довела, що сила в єдності та незламності, і що вони «ніколи не стануть на коліна, і прославляти будуть рідну Україну». Тим самим студенти яскраво висловили свою громадянську позицію.

1

2

    Творча та спокійна 12 група (куратор Джагунова О. І.) зачарувала зал мелодією скрипки та чуттєвим відео про Батьківщину. Вони переконали, що студентське життя яскраве та насичене, і що пригоди продовжуються навіть після закінчення ВУЗу, особливо якщо на руках маєш диплом педагога.

3

4

21

   Стильні та безстрашні студенти 13 групи (куратор Максимчук О. В.) змусили зал заходитися оплесками та оваціями під час запальних танців, затамовувати подих при надзвичайно складних, але захоплюючих акробатичних пірамідах. Вони створили новий пантеон богів спеціально для історичного факультету, а, можливо, навіть стали засновниками нової релігії.

5

6

   14 група (куратор Янчук М.М.) – скарбниця комедійних талантів. Такого сміху, який лунав під час їх виступу, в актовій не було, мабуть, ніколи. Першокурсникам вдалося передати всі тонкощі нелегкого життя студента-історика, виділивши найяскравіші та найепічніші моменти.

7

8

  Окрім того, в цей день на факультеті в рамках заходу відбулися ще деякі знаменні події. Перше – це відкриття Youtube-каналу Ist.Fak.TV, який буде висвітлювати всі події із життя факультету очима самих студентів. Другою подією була реорганізація танцювального колективу MiksLife – «Повернення легенди», який цьогоріч очолила неймовірно талановита та артистична студентка нашого факультету – Бектурганова Ніна.

9

10

11

    І звісно ж родзинкою заходу став номер-сюрприз, абсолютно новий і жанрово нестандартний колектив «Why not?», який створив фурор на сцені та просто розірвав зал своїм запалом. Ідейними засновниками і за сумісництвом режисерами є голова студентського самоврядування нашого факультету – Пересунько Мирослава та очільник культмасового сектору – Чумак Ольга, а талановитими акторами-реалізаторами – студенти ІІ курсу Березовський Владислав, Подолян Олег, Лукієнко Артем, Гончар Андрій та Залевський Сергій. Цей юний, але такий харизматичний колектив і надалі буде радувати глядачів все новими подробицями із життя героїв на історичному факультеті.

12

  Особливу увагу хочеться приділити «офіційним» творчим наставникам першокурсників – їх студкураторам, які жертвуючи власним часом і силами, допомогли адаптуватися до студентського життя та підготувати чудові виступи. Такими ідейними наставниками є: Чумак Ольга, Бектурганова Ніна – 11 група, Фурман Ірина, Криворучко Анастасія – 12 група, Юрченко Вікторія, Шокарь Олена, Стангріт Максим – 13 група, Гончар Андрій, Подолян Олег, Радчук Анюта – 14 група. І це ще не повен перелік тих, хто прожив з ними ці неспокійні дні підготовки, за що висловлюємо їм велику подяку.

13

13 1

14

15

  Свято не вийшло б таким особливим, якби не наші талановиті ведучі – Березовський Владислав і Должкевич Лілія, які з артистизмом і запалом провели захід. Не менш важливою була праця людей, які брали безпосередню участь у технічному забезпеченні свята – Федорова Марина та Чернецька Влада.

16

  І звісно ж, слова безмежної вдячності за організацію заходу та підтримку при його проведенні хочемо висловити декану історичного факультету, професору Карасевичу Анатолію Олександровичу та заступнику декана з виховної роботи Шауренко Анні Володимирівні – без них не було б цього незабутнього дійства.
  Свято завершилося на оптимістичній ноті – оголошення переможців конкурсу «Найкраща кімната в гуртожитку» ( № 436 та №437) виконанням оновленого гімну факультету. Як тут не згадати ініціативну групу його вдосконалення і виконання – Бектурганову Ніну і Лілію Должкевич, Анатолія Олександровича Карасевича (текст) та Василя Васильовича Семенчука (музика).
   Презентація довела, що історики – це універсальні студенти, багатогранні та неймовірно талановиті. Ми і далі всією факультетською родиною будемо йти до висот богів історичного Олімпу, адже цей тріумф лише новий початок.

17

18

19

20