ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


viber 2023 11 20 17 24 20 361 1 


Тиждень історика 2024 з посиланнями 1 1 

50

ІСТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ НА СВЯТКУВАННІ 401-ї РІЧНИЦІ УМАНІ

  У цьому році День міста проходив не як у минулі роки. У зв’язку з реконструкцією центральної площі Умані традиційної ходи не відбулося. Зате в інших заходах було досягнуто значно більше цікавого і несподіваного. В цілому свято вдалося, і низка заходів, які були запропоновані, також відбулися на славу.
 
2
 

    Історичний факультет запропонував в університетському сценарії свою власну програму присвячену святкуванню Дня міста. Почалася вона ще у п’ятницю в аудиторії 407, де об 11 годині відбулася зустріч з директором Благовіщенського НВК №2 Олександром Чучаєвим, істориком за фахом, який поділився з майбутніми учителями своїм власним досвідом викладання історичних дисциплін в умовах формування нової національної школи. Тому і не випадково учасниками зустрічі стали студенти 3 курсу, що напередодні повернулися з пасивної тижневої практики у школах міста і студенти 4 курсу, яких чекає перша педагогічна практика у лютому 2018 р. Паралельно у вестибюлі нового корпусу університету була розгорнута виставка досягнень нашої alma mater з нагоди Дня міста.

6
 
  Далі о 14 годині розпочався відбірковий турнір з історії між трьома командами студентів історичного факультету. За його результатами буде сформована за рішенням журі команда історичного факультету для участі у Всеукраїнському турнірі з історії, що традиційно відбуватиметься у листопаді 2017 р. у Київському університеті імені Бориса Грінченка. Дуже приємно було бачити в аудиторії учнів Уманських шкіл №3 і №14 зі своїми учителями. Адже незабаром, у грудні 2017 р., ми станемо свідками чергового турніру з історії серед учнів шкіл міста.
 
12
 
  Але головні події святкування Дня міста відбулися у суботу на місці проведення основних складових дійства. Історичний факультет традиційно обновив свою виставку. Вона була представлена двома стендами з Кам’яного віку і Трипільської культури, де були розміщені артефакти епохи Трипілля і Черняхівської культури. Виставка зацікавила дуже багатьох – і гостей, і традиційних прихильників історичного факультету. В оглядовій делегації були поважні гості міста, керівники міських структур, представники громадських організацій.
 
 
14
 
 
16
 
 
7
 
  Зокрема, виставку відвідали керівництво міста на чолі з міським головою Олександром Володимировичем Цебрієм. Він допоміг організувати першу пошукову експедицію до знайденого Святилища доби Кам’яного віку. Міський голова, підтримуючи молодь у всьому, побажав нашим студентам успіхів у археологічних практиках та інших наукових дослідженнях.
 
5
 
   Відвідав виставку Народний депутат Верховної ради України VІІІ скликання Максим Анатолійович Поляков, один із шанувальників Трипільської культури. Він побажав нових відкриттів студентам-історикам у дослідженнях найбільших поселень наших предків у районах сіл Доброводи і Легедзине.
 
 
8
 
3
   
    Ознайомилися із досягненнями історичного факультету у вивченні найбільших Трипільських поселень на Уманщині також і ветерани Другої світової війни, підтримавши його майбутні ініціативи побажаннями студентам плідної праці.
 
9
 
    Досить високо оцінив виставку гість з Сполучених Штатів Америки John S. Chiles (Девіс, Каліфорнія), який перебуває у Університеті садівництва по лінії міжнародного стипендіального фонду. Розповідав про можливості археологічних розкопок у США і підтримав ініціативу декана факультету проф. Анатолія Олександровича Карасевича про проведення Міжнародної конференції з археології у 2018 р., у якій заявив і про свою участь.
 
15
 
     Захоплюючою на виставці стала участь одного із представників Рицарського турніру і фото з ним на добру згадку.
 
17
 
18
 
    Святкова виставка до 401-ї річниці першої літописної згадки про місто Умань цілком вдалася. Її відвідали більшість викладачів і студентів історичного факультету – справжніх його патріотів.
 
1
 

    Досить добре спрацювала Студентська рада на чолі з її головою Мирославою Пересунько. Хочеться подякувати усім тим, хто брав безпосередню участь у підготовці експонатів виставки, особливо Олегу Бойку і Володимиру Лопушану, які щороку вносять нову завжди доречну тему у сценарій, а також усім студентам, які були задіяні у її встановленні та оснащенні.
     Всіх вітаємо зі святом, зичимо усім добра! І – до нових зустрічей!

4
 
6
 
11
 
13